MALZEMELER:
2 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet kabak
3 adet sivribiber
2 adet kırmızı biber
4 adet domates
3-4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kesmeşeker
tuz
karabiber
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Sebzeleri yıkayın.Patlıcanları alacalı soyup iri kuş başı doğrayıp tuzlu suda yarım saat kadar bekletin acısı çıksın.Kabakları soyun onlarıda iri kuşbaşı doğrayın.Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.Patatesleri soyup onlarıda iri kuşbaşı doğradıktan sonra patlıcanları sudan alıp yıkayın.Tüm yıkanmış sebzeleri kurulama bezi ile kurulayıp bol sıvıyağda kızartın.Ben önce patatesleri sonra patlıcanı ,kabakları en son biberleri kızarttım.Kızaran sebzeleri peçete serilmiş bir servis tabağına alın.Diğer tarafta sosu hazırlayın.Domatesleri soyup rondodan geçirin.(çok çekmeyin biraz iri kalsın domates suyuna dönüşmesin)Sıvıyağ konmuş tenceye domatesleri koyun sarımsakları ince ince doğrayın şekerini tuzunu karabiberini atıp suyunu çekip biraz koyu kıvama gelene kadar pişirin.Sos pişince kızarmış sebzelerle harmanlayıp servis yapın.Tarifim dört kişiliktir.
Afiyetolsun
Hayırlı cumalar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder