MALZEMELER:
2 adet tavukgöğsü
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 limonun suyu
4 bardak su
4 bardak tavuk suyu
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızıpulbiber
tuz
YAPILIŞI:
Tavukları haşlayıp didiyoruz,suyunuda süzgeçten geçirip bir tencereye alıyoruz.Bir kaseye yoğurt,un,doğranmış sarımsak,sirke ve limonsuyunu koyup karıştırıyoruz.Tenceredeki dört bardak tavuk suyuna dört bakdakta normal su katıp altını yakıyoruz.Altı yanan sıcak sudan bir bardak alıp yavaş yavaş yoğurtlu meyanenin içine döküp karıştırıyoruz ki meyane kesilmesin daha sonra bu meyaneyi tencereye yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.Çorba kaynamaya başlayınca didilmiş tavukları katıyoruz tuz ekleyip 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.Diğer tarafta tereyağını pulbiberle kızdırıp kaselere aldığımız çorbamıza birer kaşık tereyağı döküyoruz.Tarifim sekiz kişiliktir.Afiyetolsun.
Çorbanın sirke,sarımsak tuz ve kırmızıpulbiber miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder