
Not: Malzeme miktarlarinda biraz degisiklikler yaptim!!!
Malzemeler:
1 litre süt
2 cay bardagi pirinc (ben bir bucuk cay bardagi koydum)
1 su bardagi seker (3/4 bardak koydum)
2 yemek kasigi nisasta (2 tatli kasigi koydum)
200 gr krema
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Pirinci yikayip tencereye alin ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin, pirincler uzayip yumusayana kadar pisirin. Gerekirse sicak su ilave edin. Ama tencerede pisme islemi sonrasi neredeyse hic su kalmamali.
Pisen pirinclerin üzerine sütü ve sekeri koyup kaynatin. (Ben önceden sütü isitip pirincleri ekledim, daha sonra sekerini kattim)
Nisastayi bir kasede üzerini gececek kadar suyla eritin ve kaynayan süte katin, 2-3 dakika kaynatin. (ben biraz daha uzun süre kaynattim)
Kremayi da ilave edin yine 2-3 dakika kaynatin ve tencereyi ocaktan alin.
Vanilya katip karistirin ve kaselere pay edin. Sogutup servis edin.
Not: Ben bir kismini toprak kaba koyup firinda üzeri kizarana kadar tuttum. Öyle de enfes oldular. Üzerine bir kasik dondurma koyup da servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder