
Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
4-5 damla vanilya esansı
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı irmik
1 su bardağına yakın yoğurt suyu (yoğurt kabındaki suyu kullandım)
2 yemek kaşığı yoğurt tepeleme
2 su bardağına yakın un
1 paket kabartma tozu
İçi için
2 adet küçük boy elma
tarçın
Tepesi için pudra şekeri

Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,vanilya,tuz köpük olana dek çırpılır.Arkasından sırası ile tüm malzemeler eklenip çırpılıp bırakılır.Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür.
Elmaların kabukları soyulup rendelenip tarçınla karıştırılıp hamurun üzerine düzgünce yayılır.Kenarlarına yapışmamasına da özenle dikkat edilir.
Masaya 1-2-3 defa vurulup ısınmış fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirilir.

Kek piştikten sonra tel üzerine alınıp, havalandırılıp, soğutulduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip servis edilir.Afiyetler olsun!

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder