Bu sene Ramazan tatile geldiği için sahur saatine kadar uyumuyorum.Böylece de daha özenli,daha keyifli sofralar kurabiliyorum.Sahurda tercihim herzaman kahvaltıdan yana.Bilen bilir kahvaltıya hiç bir zaman hayır diyemem.Bazen en güzel yemeklere bile kahvaltıyı tercih ederim.
Her zaman iftar sofrası yayınlanacak diye bir kural yok.Bu kez sahur sofrasıyla geldim size.
Her zaman iftar sofrası yayınlanacak diye bir kural yok.Bu kez sahur sofrasıyla geldim size.
VELİBAH
MALZEMELER:
Ölçü vermiyorum,herkes kişi sayısına göre miktarı ayarlayabilir.
Un,
ılık su,
tuz,
instant maya.
İÇ HARCI:
2 patates,
tereyağı,
karabiber,tuz.
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle patatesleri haşlıyoruz.Haşladığımız patatesi iyice eziyoruz.İçine biraz tereyağı,tuz ve karabiber ekleyip özleşene kadar çatalla eziyoruz.Hiç pütür kalmamalı.
Un,ılık su,maya ve bir tatlı kaşığı tuz ile hamurumuzu yoğurup 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
Tıpkı bu resimdeki gibi hepsini bu şekilde yuvarlıyoruz.Bir 20 dk kadar daha dinlendiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder