Pages

4 Ocak 2014 Cumartesi

Möhrenkuchen / Havuçlu Kek

Daha önceki postlarımda da belirttiğim gibi yoğun günler geçirdim..Bir taraftan misafirler,bir taraftan yapıp götürmem gereken börek-kek çeşitleri derken, çok şükür alnımın akı ile çıkıverdim bu işin içinden..

O yaptıklarımdan bir kaç kareyi sizlerle paylaşıyorum arka arkaya..İnşallah hoşunuza gidip memnun kalmışsınızdır..Gerçi hep bilinenler ama, elden ele çok farklı lezzetler de ortaya çıktığı kesin,bunu bir kez daha görmüş oldum.

Ayrıca kekleri kesip ikram ederken çaktırmadan hemen bir kaç fotoğrafını çektim sizler için..)

Güzel bir h.sonu tatili diliyorum..
Havuçlu Kek

Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı havuç rendesi
1 paket vanilya
minicik tuz
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık tozu
1 elma küp küp doğranıp 1 çay bardağı su,1y.kaşığı şeker ile hafif pişirilip suyu süzdürülmez.
2 su bardağı un (az gelirse ekleme olacak)
1 paket kabartma tozu

Havuçlu Kek

Hazırlanışı
Yumurta,şeker,tarçın,vanilya,tuz en 3 dk çırpılır.

Yağ eklenip çırpılır,arkasından süt eklenip çırpılır.

Fındık tozu ilave edilip çırpılır.

Hafif pişmiş elma ve suyu,havuçlar ilave edilip spatula karıştırılır.

Son olarak unu ve kabartma tozu ile edilip spatula ile karıştırılır.

Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp,masaya 1-2-3 defa vurulup 175 c de yaklaşık 40-45 dk pişirilir.

Havuçlu Kek

Soğuyan kek ızgara üzerine alınıp havalandırılır.

Üzerine dilerseniz guss,eritilmiş çikolata veya pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.

Afiyetler olsun!!

Kek Kalıplarım

Not:Kek kalıbım Kaiser markadır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder