Bademli Ay Kurabiyesi Tarifi














Malzemeler:

  • Uzun  süre  bayatlamayan nefis  bir  kurabiye
  • 250ge  tereyag
  • 1 su  bardagi  seker
  • 2 adet  yumurta sarisi
  • yarim cay  bardagi  su
  • 100 gr toz  badem
  • 200 gr iri  cekilmis  badem
  • 1 paket  vanilya
  • 1 paket  kabartma  tozu
  • üzeri  icin  pudra sekeri
  • yaklasik 500 gr un,az  gelirse  eklenebilir


Öncelikle  tavada iri cekilmis  bademler  rengi  dönene kadar  kavrulur.  Oda  isisindaki  tereyag ,yumurta  sarisi , seker cirpilir.Ilik  su ,toz  badem,vanilya, kavrulmus  iri  bademler,  ilave  edilir  cirpilir. Un ,  kabartma tozu elenerek yavas  yavas  ilave  edilir, yogrularak  yumusak  bir  hamur yapilir.Üzeri örtülerek yarim  saat  bekletilir. Tezgahta hamur  merdaneyle  ince  olmayacak  sekilde  acilir, cay  bardagini  hamura   bastirarak  ay  sekli  verilir.Yaglanmis  tepsiye dizilir.isitilmis 170 derece  firinda  üzeri  kizarmadan  pisirilir, yaklasik 15  dakika  kadar.   Pudra  sekerini bulanarak saklama  kabina dizilir. Bir  ay  kadar dursada  bay atlamayan bir  kurabiye.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler