KADAYIF SARMASI

Eveeet nerde kalmıştık.Pasta yarışmamız devam ederken bizde diğer taraftan tariflerimize devam edelim.Sırada yine lezzetine güvendiğim kadayıf sarmam var.
Çok hafif ve pratik bir tatlıdır. Denemelisiniz....
KADAYIF SARMASI


Malzemeler :
1 paket yufka (5 tane)
350 gr tel kadayıf
fındık içi
150 gr tereyağı

Şerbeti İçin :
4 bardak su
4 bardak şeker
1/2 limon suyu

Önce bir tencerede su ve şekeri iyice kaynatalım şerbetimiz pişmeye yakın olduu zaman limonunu ekleyip hafif ağlanmasını sağlayalım . Kıvama gelince altını kapatıp soğumasını bekleyelim.

Diğer tarafta Tel kadayıfın içine fındık içini döküp karıştırın. Yufkaların herbirinin üstüne bu karışımdan sererek rulo şeklinde sarın ve parmak kalınlığında keserek tepsiye dizin. Bu işlem tüm yufkalar bitene kadar tekrarlanır. Sonra üzerine erittiğimiz tereyağını serpip önceden ısıtılmış
180 c fırına verilir .
Fırından çıkınca şerbeti dökülüp soğuması beklenir ve sonra servis yapılır .Afiyet olsuuun ..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler