Menümüzde
kahvaltılıklar
sarı mercimek çorbası
bu aralar müptelası olduğum kabak salatası
zeytinyağlı yapraksarma
et sote
bulgur pilavı
paçanga böreği
kemalpaşa tatlısı vardı.
PAÇANGA BÖREĞİ
MALZEMELER:
3 adet yufka
200 gr.pastırma
150-200 gr.taze kaşar
kızartmak için 2 su bardağı kadar sıvıyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle kaşarı rendeleyelim pastırmayıda bir serçe parmak kalınlığında kıyalım.Bunlar bir kenarda beklerken yufkayı önce ikiye bölün sonra her parçayı üçe bölün her yufkadan altı parça elde edin.Her yufka parçasının geniş kısmına pastırma ve kaşar rendesi koyup dar kısma doğru sigara böreği gibi sarın uç kısmının yapışması için azıcık ıslatıp tamamen yapıştırın.Hazırladığınız börekleri önceden kızdırdığınız yağda kızartın.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder