ŞEFTALİLİ REVANİ


Sizlere söylemiştim şu sıralar  çok hamaratım diye.Umarım peşinden bir ayrılık çıkmaz :)
Elimdeki şeftalileri  değerlendirmek için yapılan bir tatlı, seveceğinizi umuyorum.
 
 
 
 
Afiyetler, Bal şekerler olsun...
 
 
 
 
MALZEMELER;
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su bardağı Şeker
  • 1 Su bardağı Yoğurt
  • 1 Su bardağı Sıvı yağ
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1adet Orta Boy Şeftali
  • Kabartma Tozu, Vanilya
ŞERBET İÇİN;
  • 2,5 Su Bardağı Su - 2 Su Bardağı Şeker
  • 3-4 Damla Limon suyu
 
YAPILIŞI;
  1. Yumurta ve şekeri, krema halini alıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Şeftaliyi kabuklarını soyup, ince ince doğurayıp, una buluyoruz.
  4. İrmiği ardından  Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
  5. Doğranmış şeftalileri ekleyip, altı yağlanmış borcama revanimizi döküyoruz.
  6. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pirişiyoruz.
  7. Şerbet bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  8. Ilıyan tatlımıza şerbetini döküp, istenildiği gibi süsleyip, servis yapabilirsiniz.
 
 
 İnstagramda beni aycandedebulbul yazıp takip edebilirsiniz. :)
 
 
 
 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler