
MALZEMELER.
4 tavuk kalcasi
2 su br pirinc.
2 dis sarimsak
2 crb ks tereyagi
2crb ks sivi yag
1 cy ks kar biber
1 cy ks kirmizi biber
1 cy ks kimyon
1 cy ks kekik
tuz
YAPILISI.
Yikayip kuruladigimiz tavuklari,sivi yagi ve tum baharatlari bir kapta iyi ce karistirip en az iki saat( 1 gece beklerse daha iyi sonuc alirsiniz) marine olmasi icin bekletiyoruz.
Marine olmus tavuklari firin tepsine dizip 200 dr firnda yarim saat pisiriyoruz.
Tavuklar piserken, yikayip suzdugumuz pirinci iki kasik tereyagi ile kavurup tuzunu ve suyunu ekleyip suyunu cekene dek piriyoruz.Suyunu ceken pilavi demlenmesi icin beklerken.Pisen tavuklari bicakla kucuk parcalara boluyoruz ve istedigimiz sekilde servise sunuyoruz.Afiyet olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder