SAMSA TATLISI

Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle herkeze merhabalar;
İlk defa dün akşam ablam'da  yedim SAMSA TATLISINI.Hem pratik hem de, hafif bir tatlı.Bayramlarda seyranlarda yapılmasını şiddetle de önereceğim bir tatlı olacak.Çünkü ben çok beğendim.
Tarif SOFRA dergisinden yapım ablamdan.

Bu arada haftaya İstanbul'a gidiyorum  :) Detayları  daha sonra anlatacağım :)


Gelelim leziz tarifimize;


MALZEMELER;
  • 400 gr milföy hamuru (yaklaşık 8 yaprak oluyor)
  • 1 su bardağı dözülmüş ceviz (asıl tarifinde badem kullanılmış)
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta akı

ŞURUP için;
  • 6 kahve fincanı tozşeker
  • 4 çay bardağı su
  • 1 adet limon

YAPILIŞI:
Derin bir kapta dözülmüş cevizi,şekeri ve yumurta akını karıştırın.milföy hamurunu 2 mm kalınlığında inceltip hazırladığınız cevizli karşımı arasına yayın ve rulo şeklinde katlayın.Hazırladığınız ruloları  bir kenarda 45 dk. dinlenmeye bırakın.
Diğer yanda şurup için;suyu,tozşekeri ve 1 adet limonun suyunu bir kapta  kaynatın.Dinlendiğinizi hamur rulolarını küçük dilimler halinde kesip orta derecedeki ısıda yaklaşık 40 dk üzerlerin iyice kızarana kadar dek pişirin.Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine şurubunu dökerek soğumaya bırakın.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN İNŞAAALLLAAHHH
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler