Etimek tatlısı...

Etimek tatlısını çok uzun seneler önce bir tanıdığımda yemiştim hatta altındaki etimekleri revani tarzı bir kek hamuru sanmıştım :) şimdilerde çay saatlerinde ve iftar sofralarında sıkça yaptığım bir tarif ...

malzemeleri

muhallebisi için
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
tabanı için
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
üzeri için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şekeri tencereye alıp kısık ateşte hiç su koymadan rengi karamel olana kadar kavuruyoruz üzerine 2 su bardağı su ilave edip hızlıca karıştırıyoruz( bu karıştırma sırasında çok dikkatli olmalıyız şeker ve su çok sıçrıyor etrafa ) şeker eriyince altını kapatıyoruz.
Etimeklerimizi dikdörtgen veya kare bir borcama diziyoruz üzerine hazırladığımız şerbeti gezdirip hepsinin ıslanmasını sağlıyoruz.Bir kenarda 10 dk kadar dinlendiriyoruz.
Muhallebisi için süt, un ve şekeri güzelce karıştırıp pişiriyoruz ocaktan indiriceğimize yakın vanilyasını ekliyoruz.Kıvamı biraz yoğun oluyor.
Hazırladığımız muhallebiyide etimeklerin üzerine döküyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
En son olarak 1 bardak sütle hazırladığımız şantimizide soğuyan muhallebinin üzerine yayıyoruz bir gece dolapta bekletiyoruz ertesi günü servise hazır .

Önizleme
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler