
Fena olmadi misafirlerim beyendiklerini soyledi ler ( mutavazilikten olsa gerek ).Tekrar tekrarda sordular nasil yapildigini .
MALZEMELER.
5 ortaboy patates
1 kuru sogan
1 limon suyu
1 kahve fincani z.yag
2 harslanmis havuc (tursusuda olur)
2 salatalik tursusu
2 yesilsogan (saplari icin)
1/2demetmaydonoz
1/2 demet dereotu
tuz
kr biber
YAPILISI
Harslayip soydugunuz patatesleri iyice ezin.Incecik dogradiginiz kurusogani sivi yagda iyice kavurun .Ezilmis patateslere kavrulmus sogani ekleyin,tuz,limon ve karabiberide ekleyip iyice karistirin (ezin). Hafif islatiginiz aluminyum folyaya patatese 4,5 parmak genisliginde uzunca bir sekil verin. Patatesin ortasina uzunca dilimlenen havuc tursusunu, salatalik tursusunu ve tazesogan yapraklarini yerlestirin .Sushi sarar gibi (dalyan kofte )gibi iki ucu birlsestirip sarin . Islak elle uzerini hafif duzeltin ve kiyilmis dereotu ve maydonoza bulayin . Bir kac saat buzdolabinda dinlenen patatesi iki parmak eninde dilimleyin ve ikram edin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder