SÜTLAÇ


Yavaş yavaş bloggeri çözüyorum sanırım header yapmaya bile kalkıştım baksanıza:) bir önceki mutfak temalı headerımı sevgili anne kazdan almıştım onun anlatımlarıyla verdiği bağlantılarla bayağı bir yol katettim sağolsun anne kaz bu işe yeni başlayanlar için sitesinde bir kaç konuya yer vermiş.Header hazırlama çok zevkli bir işmiş masaüstüm resimlerle dolu yeni headerler için :)
Hergün değişik bir sayfa başlığıyla çıkabilirim karşınıza :))))

Kırmızı çiçekli headerım nasıl olmuş yorumlarınızı bekliyorum ...

Ve gelelim bugünkü tarifimize
Bu aralar pek sütlü tatlı yapmadığımı farkettim en basitinden bir sütlaç yaptım işte tarifi...
  • 1lt süt
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su(pirinçleri pişirmek için)
  • tarçın
4 bardak suyumuzu ve pirinçleri bir tencereye koyup prinçler iyice yumuşayana dek pişiriyoruz.
Tencereye sütümüzü ekleyip (soğuk olucak) kaynatıyoruz.
Bir kasede pirinç ununu 1 bardak su ile eziyoruz.İçine kaynamakta olan sütten 1 kepçe alıp yavaş yavaş karıştırıp ılınmasını sağlıyoruz.
Pirinç unlu karışımımızı yavaş yavaş tencereye döküyoruz topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.
En son 3 bardak şekeri ilave edip edip 1 -2 taşım kaynatıp soğumasını bekliyoruz.
Soğuyan sütlacımızı kaselere alıp üzerini tarçın ile süsleyip servis yapıyoruz.
Ben çilekte kullandım isteyen değişik meyvelerle süsleyebilir .
Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler