Mutlu ve bereketli bir hafta sizlerle olsun arkadaşlar..!

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
vanilya şekeri
minicik tuz
minicik tarçın
1 limon kabuğu rendesi
3-4 damla limon esansı
75 gr tereyağ (oda sıcklığında)
4 yemek kaşığı yoğurt + 1 çay bardağı kadar yoğurt suyu
1,5 çay bardağı fındık krokant
1 adet muz
1 çay bardağı badem tozu veya ceviz tozu
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı
Yağ,şeker,vanilya,tuz,limon kabuğu rendesi,limon esansı,tarçın çırpılır.
Yoğurt suyu azar azar eklenip çırpılır.Yağ iyice pütürlüğünü kaybetmiş olacak.
Not:Yoğurt kabındaki suyu kullanmanız yeterli olacaktır.
Yoğurt,badem tozu veya ceviz tozu eklenip çırpılır.
İri iri doğranmış muz eklenip çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Krokant eklenip çırpılır.
Son olarak k.tozu,un 3 seferde eklenip çırpılır.

Hamur yağlanmış kek kalıbına dökülüp eşit dağılması için masaya 1-2-3 sefer vurulur.
Önceden ısıtılmış fırında,175 c de yaklşık 45 dk pişirilir.
Pişip pişmediği, son aşamada kürdan yardımı ile yapılır.
Afiyetler olsun..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder