
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
100 gr yumuşak tereyağ
1/2 su bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı portakal aroması
2 yemek kaşığı haşhaş
1 çay bardağı y.mersini
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı
Şeker,yağ,tuz,portakal kabukları iyice çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Vanilya şekeri,portakal aroması,süt eklenip çırpılır.
Haşhaş ve y.mersinleri eklenip çırpılır.
Un,nişasta,k.tozu karışıp elekten geçirilip 3 eşit şekilde eklenip çırpılır.

Kalıp yağlanıp hazırlanır.
Fırın önceden ısıtılır.
Hamur kalıbın içersine eşit şekilde dağıtılır.
Kalıp masaya 1-2 kez vurulup ısınmış 175 c de ki fırında yaklaşık
45 dk pişirilir.
Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkartılır.
Soğuduktan sonra da tepesine pudra şekeri serpiştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder