
Bu pastanin tarifini Berkin 5 yasinda iken onun adina posta ile gelen hediye paketinin icinde olan Dr.Oetker'in hamur isleri kitabindan deneyip yapmistim.Bu pastanin yapim asamalari biraz zor olsa da tadi cok sahane oldugunu söyleyebilirim.Her yaptigimda da sonuc basarili oluyor.Hafif bir pasta tavsiye ediyorum.
MALZEMELER:
Hamuru icin:
3 adet yumurta sarisi
5-6 yemek kasigi sicak su (eger yumurtalar kücük ise 5,büyük ise 6 yemek kasigi)
150 gr tozseker (3/4 nescafe fincani)
1 paket vanilya
1 paket vanilya
3 adet yumurta aki
100 gr un
50 gr misir nisastasi
1 cay kasigi kabartma tozu
Ici icin:
5 yemek kasigi kadar kirmizi renkli recel (ben ahududu ve frenk üzümlü recelden yaptim)
Kremasi icin:
400 veya 500 ml taze krema
2 paket krema sertlestiricisi
1 paket vanilya
2 silme yemek kasigi tozseker
Rulonun yapilisi:
Yumurta sarilarini sicak su ile köpürene kadar cirpin ve sekerin yarisindan cogunu ve vanilyayi katip krem haline gelinceye kadar cirpin.Ayri bir kapta yumurta aklarini sertlesinceye kadar cirpin.Ardindan kalan sekeri de ekleyip biraz daha cirpin. (bu asamada mixer temiz olmasi gerekiyor,cünki yumurta aklarina yumurta sarisinin hic bir sekilde karismamasi gerekli) Cirpilan yumurta aklarini yumurta sarili karisima tahta kasik veya bir spatula ile yavas yavas,cirpmadan karistirarak yedirin.Daha sonra un,nisasta ve kabartma tozunu üzerine ekleyip devamli yavas karistirarak bunlari da karisima katin.(Sakin cirpmayin!!)

Firin tepsisine kagit yerlestirin ve hamuru üzerine yayin. Önceden isitilmis 200 dereceli firinda 10 dakika kadar pisirin.Pistikten sonra hemen baska bir seker serpilmis firin kagidina ters cevirin.Üzerine su serpin ve dikkatlice kagittan cikarin.
Üzerine esit miktarda recel sürüp genis tarafindan sikica bir rulo yapin.



AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder