FASULYE DİBLESİ

Fasulye diblesini ilk kez bu yaz yedim ve çok sevdim.Benim gibi pilavı ve fasulyeyi seviyorsanız asla hayır diyemeyeceğiniz,beğeneceğiniz bir lezzet.

MALZEMELER:
250 gr kadar taze fasulye,
1 adet kuru soğan,
2 adet domates,
1 çay bardağı pirinç,
karabiber,tuz.
HAZIRLANIŞI:
Tenceremize biraz sıvı yağ koyup küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleştiriyoruz,küp küp doğranmış domatesleri de ekleyip 3-5 dk kadar kavuruyoruz.Fasulyelerimizi önceden 0.5 cm ebatında doğruyoruz.Yani çok minik olmalı.Taze fasulyeleri de tenceremize ekelyip iyice karıştırıp 10-15 dk kadar pişiriyoruz.Fasulyelerimizin piştikten sonra yıkamış olduğumuz pirinci tenceremize koyup gerekirse bir çay bardağı su ekliyoruz.Tuzunu ve karabiberini de atıp pirincimiz suyunu çekip pişince ocaktan alıp servis ediyoruz.


AFİYET OLSUUUN.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler