Kuru Domatesli Bulgur Pilavı

Hala 4. Blog Yazarları buluşmasının verdiği keyifi yaşıyorum.Günlük hayatın koşturmacası içindeyken aslında insan ne çok şeyi atlayıp es geçiyor.Oysa ki hayat çok kısa her gün,her saat,her saniye değerli.Bu nedenle yaşadığımız her andan keyif almaya çalışmamız lazım ama olmuyor işte bir koşturmaca bir stres,bir yarış nereye ,niçin diye sormak ve hayatı biraz yavaşlatmak geliyor içimden.Geliyor gelmesine de hayat dolu dizgin gidiyor.

Ondan olsa gerek bu buluşmalar altın değerinde.Orada kim olduğunuz,ne iş yaptığınız,kaç yaşında olduğunuzun bir önemi yok sadece dostluk ve ortak bir keyif var.Haksızmıyım?


Tarifimize gelince

Malzemeler




  • 1 adet kuru soğan


  • 2 diş sarımsak


  • tereyağ


  • biraz kurutulmuş domates (7 -8 adet)


  • 2 adet sivri biber


  • 2 su bardağı bulgur


  • varsa 3 bardak et yada kemik suyu yoksa su


  • tuz


Tencereye yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsağı koyup yağ ile biraz öldürelim.İçerisine doğranan sivri biberleri ve biraz sıcak suda bekletip yumuşatılan kuru domatesleri doğrayıp ilave edelim.Ayıklayıp yıkadığımız bulguru ilave edip tuzunu ve suyunu verelim.Kısık ateşte suyunu çektirdikten sonra demlenmeye bırakalım.



Sağlıkla mutlu kalın..................



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler