PATLICAN BALIĞI


PATLICAN BALIĞI

Üreticinin elinden tarla kenarında satın aldığım hormonsuz doğal küçük boy patlıcanları ne yapsam diye düşünürken acaba üstünü paneleyip kızartsam nasıl olur dedim ve kendimce uygulama yapıp patlıcanları pişirdim ve hayran oldum,ama tekrarı nasipse gelecek seneye, çünkü hava soğudu doğal(hormonsuz) tarlada yetişen patlıcanlar bitmek üzere
ismini de PATLICAN BALIĞI koydum,acaba bu isimde yemek varmı dır diye google bakınca gerçekten olduğunu ve Karadeniz e özgü olduğunu öğrendim *aklın yolu bir olsa gerek*
Patlıcan,
Yumurta,
Un,
Mısır unu,
Kızartmak için zeytinyağı
Patlıcanların kabuklarını ince soyup tuzladım,daha sonra yıkayıp süzdürdüm,
Patlıcanı önce una,sonra çırpılmış yumurtaya,en son da mısır ununa bulayıp kızarttım
Sonuç:harika,dışı kaplama içi beyaz lokum gibi
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler