Soya Fasülyesi Ezmesi :)


Merhabalar sevgili dostlar:)
Bahardan kalma bir gün yaşadık bugün sanırım ülkemiizn büyük bir kısmında aynı durum söz konusu:) Bu yıl yılbaşı karsız geçecek anlaşılan olsun biz mutlu, umutlu ve de coşkulu olalım da:) gerisi mühüm değil..
2010 yılını geride bırakıyoruz... 2000 yılına gireceğimiz zaman ben 13 yaşımdaydım ve ne büyük bir konu idi "milenyum" a girmek:) Birşeyler değiştimi? değişti ise de bu geleceğin getirisimidir bilemiyorum ama bir çoğumuz için hayat seyrini rotasından şaşmadan devam ettirmiştir.. İhtişamın büyüklüğünü İstanbul Boğazı' nı aydınlatan havi fişek gösterileri ile anlamıştım o yıllarda.. Üsküdar sahilinde ne de görkemli idi izlediğimiz görüntüler.. Ahh istanbull aaahhh:))
Konumuz çok dağıldı fark ettim de:)) Efendim dün yılbaşı soframız için son eksikleri edinmeye gittiğimiz markette soya fasülyesi gördüm.. Kurusu ama:) Aldım da.. Heyecanla ıslatım akşamdan.. Ertesi gün haşladım aşağı yukarı 2,5 saat..Kıtır kıtır kaldı.. Son çare saat altı gibi Hilal Ablama ulaştım biliyorum ki o bana yardım ederdi. Etti de.. Söylediğine göre hep kıtır olurmuş zaten .. Sonra Hilal Ablam ezme fikrini önerdi bana, birde Deniz kızının tatlı sesini duyurdu "Melaba Deniz Abla" dedi bana:) ahh ne şeker maşallahh:) Telefonu kapatınca aldım mikseri kilerden heh dedim bakacağım icabına sonra ne mi oldu kendimi baharatların büyüsüne kaptırdım veee fotoğraf ile tarif huzurlarınızda:)
Hilal ablacığım facebook iletime de yazmıştım buraya da yazıyorumm iyiki varsın seni çok seviyorumm:))
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış soya fasülyesi
4 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
Kotanyi değirmen karabiber
1 çimdik fesleğen
1 çimdik zencefil
1,5 çay kaşığı biberiye
Tuz

Yapılışı:
Haşlanmış soya fasülyeleri mikserden geçirilip içine yoğurt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve baharatlar eklenerek tekrar mikserden geçirilir.. Elde edilen karışım 10 dakika dinlendirilip üzerine kalan zeytinyağı gezdirilerek servis edilir..

Kalpkurabiyeden Not:
Meze birazcık humusu andırdı, ekmek üstüne sürülerek veya cips eşliğinde keyifle tüketilebilir. Yılbaşı sofralarınıza nacizane bir öneri..

Afiyet bal şeker olsunn:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler