Sonuç:Kek değişik ve lezzetli bulunup afiyetle yenildi.))Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum sizlere..

Malzemeler (tabanı için)
3-4 adet muz
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı su
2-3 damla limon suyu

Kek hamuru için
3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
vanilya
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 yemek kaşığı fıstık tozu (mecburi değil)
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket muzlu puding
2 su bardağı süt
Pudingi 2 su bardağı sütle pişirip soğutun.

Hazırlanışı
Şeker,su,limon suyu karamelize olarak pişirin..
Karamel pişerken,kelepçeli pasta kalıbının tabanına yağlı kağıt serip,muzları dilimleyip dizin.
Karameli muzların üzerine dökün..
Kek hamuru için,şeker,yumurta,vanilya çırplır.
Yağ ve fıstık tozu eklenip çırpılır.
Diğer malzemelerde eklenip çırpılır.
Son olarak pişirdiğiniz puding karşıma eklenip çırpılır.
Hamur muzların üzerine dökülüp, 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder