Fırında Mantarlı Tavuk Sote

Günaydın...
Bu sabah dün gece gördüğüm acayip rüyanın etkisinde olarak uyandım kendimi çok tuhaf hissettim hala da öyleyim hayrolsun diyip geçmek istiyorum...
Bugün sizler ile taaaaa Ramazan ayından kalma bir tarif paylaşmak istiyorum..Klasik mantarlı sotemi bir de fırın yüzü görsün çehresi değişsin diyip fırına verdim üzerine de kaşar peynir rendesi, her tavuk parçasında uzayıp giden o lezzet...Hımmmmm beğendimm:) Çok beğendim :DD

Malzemeler:
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
300 gr. kıyılmış mantar
Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
Bir tutam fesleğen
Sıvıyağ
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tutam maydonoz

Yapılışı:
Tavuk etleri kuşbaşı doğranarak teflon bir tava yada tencerede az miktarda sıvıyağ ile sotelenmeye başlanır suyunu salıp çeken etlerin üzeine önce piyazlık doğranmış soğanlar, peşinden de küp küp doğranmış kırmızı biberler, kıyılmış mantarlar ve baharatlar eklenip sotelemeye devam edilir..
Pişen tavuk sote fırın kabına alınıp 180 derecelik fırında 10 dakika tutulup etlerin kızarması ve suyunu çekmesi sağlanır.. Sonrasında üzerine kaşar peyniri rendesi gezdirilerek peynirler eriyene kadar fırınlanıp sıcak sıcak üzerine kıyılmış maydonoz gezdirerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :D
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler