İtalyan Otlu, Biberli Parmak Tavuk

Merhabalar :))
Soğuk yağışlı ama herşeye rağmen güzel bir günün hardından yine burada olmak çok güzel:))
Bu gün sizlerle tavuklu bir tarif paylaşacağım.. Sevgili Aylinciğimin başlattığı beyaz etli tarifler dizisine bende katılıyorum yani:))
Kotanyi baharatları Carrefour Express ve MM Migros sayesinde Kastamonu ile de buluşu ve dört gözle bekleyen ben çeşit çeşit baharatların arasında kayboldum:)) İtalyan otları, ızgara harçları, değirmenli karabiberleri, karamel ve vanilya şekeri, tarçınlı şeker karışımı, çikolata parçacıkları ve kalitesi ile bizi bizden aldı resmen:)
İtalyan otları ile bir ekmek denemem de oldu ama bugün ilk denemem olan tavukla başlıyorum:))

Malzemeler:
500 gr. kemiksiz tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı KOTANYI İtalyan Otları Karışımı
Tuz, karabiber, tatlı kırmızı toz biber
1 çimdik köri

Yapılışı:
Tavuk etleri parmak parmak doğranıp teflon tencerede çok az sıvıyağ ile sotelenmeye bırakılır. Soğanlar piyazlık doğranıp suyu çekilen tavuğa eklenir, kavrulur.. Mini mini doğranan kırmızı biberler tavuklu karışıma ilave edilip, tuz, karabiber, tatlı kırmızı toz biber ve italyan otları karışımı ile buluşturulan tavuklar orta ateşte pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra spagetti ve patates kızartması ile beraber sevis edilir..

Afiyet bal şeker olsun:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler