
Malzemeler
1 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı beyaz beyaz şeker
4 yumurta (kalıp büyükse 5 yumurta)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kavrulmuş ceviz
1 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı hindistan cevizi veya irmik
veya 1/2 su bardağı h.cevizi sütü
1 adet orta boy havuç rendesi (1 bardak)
minicik tuz
1 tatlı kaşığı vanilya esansı veya özü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma ozu
2 su bardağı un

Hazırlanışı
Yumurtalar şekerlerle iyice çırpılır.(köpük olana dek)
Sıvıyağ,vanilya,portakal suyu eklenip çırpılır.
İrmik veya hindistan cevizi eklenip çırpılır.(ben h.cevizi ile hazırladım)
Un,kabartma tozu,tarçın,tuz elenip karışıma eklenip çırplır.
Son olarak ceviz ve havuç eklenip çırpılır.
Yağlanmış kek kalıbına dökülüp,önceden ısıtılmış fırında
175 c de yaklaşık 35-40 dk pişirilir.

Kreması
1 poşet krem şanti
1/2 su bardağı süt
2 paket labne
50 gr yumuşak tereyağ
1/2 su bardağı ince çekilmiş pudra şekeri

Kremanın Hazırlanışı
Şanti sütle çırpılıp bir tarafta bekletilir.
Yağ ve pudra şekeri köpük olana dek çırpılır.
İçersine labneler eklenip çırpılmaya devam edilir.
Son olarak şanti ilave edilip çırpılır.
Kekin üzerine pudra şekeri serpilir.
Orta kısmı kremayla doldurulur.
Üzeri isteğe göre süslenir.
Not:Damla çikolatalarımı Dubai'den almıştım..)



Hazır kek yapılırken, hemen çocuklar içinde baton kek kalıbında hazırladım..Büyük keki kesemediğim için,eve yapılandan hemen bir dilim kesip kremasıyla sizlere sunmak istedim..İş yerindeki arkadaşlarımın yin eçok hoşlarına gitti..Daha önce çikolata ve irmiklisine aşina olduklarından h.cevizlisinide çok sevdiler..Afiyetler olsun şimdiden!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder