Muhallebili Limonlu Kadayıf

Günaydınn canlarımmm:)))
Şeker gibi bir haftanın bu ilk gününe acayip deşarj olmuş bir şekilde başlıyorumm:)) Herkes umarım ki aynı enerjidedir:)) Olmasa da öyle olmasını temenni ediyorumm:)) Dün Ekmek makinesi ile bir deneme yaptım kiii Allaaaahhhhhhh:)) Hafta içerisinde paylaşacağım sizlerle önce arşivimi bitirmek istiyorum çünküü:))
Hazır Mübarek Ramazan da yaklaşırken tatlı tariflerine ve ana yemeklere ağırlık verelim istiyorum.. Aslında Ramazan geldiğinde bereketi benim ruhuma öyle bir yansıyor ki sahurda bile bir cümbüş yaratıyorum.. Hangini yiyelim şaşıp kalıyoruz:)) İftarları tahmin edinizzz:))
Neyse efendim tatlı ama şerbetliymiiiiişşşş hemde bu sıcaktaaaaa demeyin sakınn dondurmalı nefis oluyor.. Özellikle tavsiyem maraş usulü dondurmalardannn...:)) Bal şeker olsun ohh:))
Tarif duayen Oktay Ustaya Ait yeni yeni yemek yaptığım zamanlarda programında izlemiştim ve hemenn yapmıştım.. O gün bu gün beni yanıltmaz bu tatlı.. Ölçülerim klasik komposto kasesi içindir 10 adet çıkıyor...
Bu şekil bir tatlı da Aslımda Gördüm hayran kaldım şenkaldımm... onu da yapıcamm Aslııımmm:))
Buyrun bakalım tarifeeee:))

Malzemeler:
500 gr. taze kadayıf
150 gr. tereyağı
2 tüp limon aroması

Muhallebisi için:
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çrba kaşığı un
1 pk. vanilin

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı:
Öncelikle şerbet malzemeleri karıştırılıp kaynatılır ve ılınması için bir kenara alınır...
muhallebi malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirilip soğutulur..
Bir tavada tereyağı ertilip soğutulur. Kadayıflar tel tel ayrılır ki yağı kolay emsin.. Kadayıflar ile tereyağı buluşturulup limon aroması da eklenerek bir güzel yedirilir..
bir kase içerisine börek yufkası gibi saçakları dışarda kalacak şekilde tutam tutam kadayıf döşenir ve ortasına 2 çorba kaşığı muhallebi konulup dışarda kalan saçakları muhallebinin üzerine kapatılır.. Fırın tepsisine ters çevirilir.. Aynı işlem kadayıflar bitene kadar sürdürülür..
Fırın tepsisine dizilen kadayıflar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızartılır, fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet ile buluşturulup 3-4 saat tercihen bir gece dinlendirilip dondurma ile servis edilir...

Afiyet bal şeker olsunn...:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler