
Bugün Ramazan ayinin ilk günü. Herkese hayirli Ramazanlar diliyorum. Sofralarimiz bereketli olsun insallah. Ramazan ayinin ilk tarifini de tatli olarak vermek istedim. Bu tatliyi http://sofraozlemi.blogspot.com blogundan sevgili arkadasim Özlem'cigimden alip denemistim. Cok harika ve hafif bir tatli. Temmuz ayinda Türkiye'de iken kizkardesimin bebek mevlüdü icin de yapmistim. Yiyenler tarafindan cok begenildi. Yalniz benim tatlilar sekil bakimindan sekerpareye daha cok benzediler, siz sekil verirken daha ince yapabilirsiniz. Özlem'e bu güzel tarifi icin cok tesekkür ediyorum. Tarifi aynen arkadasimin yazdigi gibi aktariyorum sizlere...
MALZEMELERİ.
3 yumurta (2 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak..)
1 paket yumuşak margarin.
vanilya kabartmatozu
aldığı kadar un.
Şerbeti
5 bardak su
5 bardak şeker
3,4 damla limon
YAPILIŞIBütün malzemeler bir kap içerisinde yoğurulup,kulak memesi kıvamına gelince uzun parmak şekli verilir..Büyük yuvarlak tepsiye dizilir..Yaklaşık 40 ila 45 tane çıkıyor.. Üzerine ayırdığımız yumurta sarıları sürülüp çatalla şekil verilir..Orta ısılı fırında pişirilir..Bir yandan şerbet malzemeleri kaynatılır..Tatlı fırndan çıkınca, sıcak şerbet üzerine dökülür .. 1 saat şerbeti içine çekmesi için beklenilir..Üzerine isterseniz, fıstık tozu, istersenizde hindistan ceviziyle süslenilir.
3 yumurta (2 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak..)
1 paket yumuşak margarin.
vanilya kabartmatozu
aldığı kadar un.
Şerbeti
5 bardak su
5 bardak şeker
3,4 damla limon
YAPILIŞIBütün malzemeler bir kap içerisinde yoğurulup,kulak memesi kıvamına gelince uzun parmak şekli verilir..Büyük yuvarlak tepsiye dizilir..Yaklaşık 40 ila 45 tane çıkıyor.. Üzerine ayırdığımız yumurta sarıları sürülüp çatalla şekil verilir..Orta ısılı fırında pişirilir..Bir yandan şerbet malzemeleri kaynatılır..Tatlı fırndan çıkınca, sıcak şerbet üzerine dökülür .. 1 saat şerbeti içine çekmesi için beklenilir..Üzerine isterseniz, fıstık tozu, istersenizde hindistan ceviziyle süslenilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder