Patlıcan Borani

Ben geldimmmmmmm.

Herkese merhaba

Aslında geldim derken tatilden geleli çok oldu.Tatil dönüşü biriken işler vs derken Tuz Biber Dergisinin Kahvaltısına katıldım arkadaşlarımı gördüm.İş yerinde işlerimi toparladım.Bebem

İngiltereye gitti geldi.Ankara'lım hala Ankara da.Babanga dizimin dibinde (şükürler olsun:))

Sıcaklar insanı delirme noktasına getiriyor.Ama Allah sabrını veriyor yine orucumuzu tutuyoruz.Allah kabul etsin inşallah.Bu arada herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.Sağlıkla ,bereketle güzel bir ramazan olsun inşallah cümlemize.Yorum yazamadım ama herkesleri izliyorum baktıkça karnım acıkıyor,acıktıkça kafamda menüler oluşuyor.Oluşan menüleri yaptıkça babanga kızıyor yapma yemeyelim kilo alıyoruz diyor.Ama çok yapasım var ne yapayım.Patlıcan borani de böyle bir anda çıktı.En çok da babanga yedi.


Malzemeler




  • 3 adet patlıcan


  • 3-4 adet sivri biber (acı severseniz borani daha da lezzetli olur bence)


  • 1 adet orta boy soğan


  • 2-3 adet domates


  • 1 su bardağı pirinç


  • 2 diş sarımsak


Yapılışı



Alacalı soyup küp küp doğradığınız patlıcanlarınızı acısının çıkması için tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın.Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları çok az sıvı yağda kavurun.İçine doğradığınız biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.En son kabuklarını soyduğunuz küp küp doğradığınız domatesleri koyup biraz domatesleri öldürün en son kızarttığınız patlıcanları ilave edip,yıkadığınız bir bardak pirinç ve bir bardak suyu koyup tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyu çekmesini sağlayın.Piriçlerin su çekme derecesi farklı olduğundan su az gelirse biraz ilave edebilirsiniz.Demlendirin ve iftarda ister ılık ister soğuk afiyetle yiyin.



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler