PDCS 26- CEVIZLI FINDIKLI TRUFFLAR ve TATIL


Sevgili arkadasim http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/ Huriye'nin bu hafta ev sahipligi yaptigi PDCS etkinligi icin daha önceden yaptigim
http://ninomutfakta.blogspot.com/ dan aldigim bir tarifi gönderiyorum. Huriye'cigime kolay gelsin diliyorum.
Yarin sabah kismetse Türkiye'ye ucuyoruz. Bu süre icinde sizlere pek ugrayamayacagim sanirim. Firsat buldugum zamanlar ziyaretinize gelmeye calisirim. Kendinize iyi bakin arkadaslar. Kandilimi kutlayan ve bütün arkadaslarin gecmis kandilini kutluyorum, hoscakalin. Tarifi aynen aktariyorum.
MALZEMELER
1 paket (260 gr.) hazir kek veya evde yaptiginiz kalan kek parcalari
200 gr. süt kremasi
100 gr. sütlü cikolata
100 gr. bitter cikolata
Findik
Ceviz
Dövülmüs fistik ve hindistancevizi (Süslemek icin)
Hazir cikolata sosu veya karamel (Süslemek icin)
YAPILISI
Süt kremasini derin bir tencerede kaynatin. Kayanayan kremanin icine bitter cikolatayi parcalayarak ekleyin ve ocagi kapatin. Kremanin sicakligi ile cikolata eridikten sonra, bir paket keki tencerenin icine ovalayin. Findik ve cevizleri iri iri icine ekleyip, iyice harmanlayin. 2 saat kadar böylece kalsin. Iyice soguduktan ve katilastiktan sonra, sekil verip, tepsiye dizin. 2 saat bu sekilde buzdolabinda iyice sogusun. Daha sonra sütlü cikolatayi benmari usulü (buharda) eritin. Donmus truflarin uzerine cikolata dökün. Fistik ve hindistan cevizi ile susleyip, buzdolabina koyun. 1 gece dinlendirdikten sonra, servis yapin. Istege göre trufflarin disini da bitter cikolata ile kaplayabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler