Pırasa Çorbası

İftarda misafirlerinize farklı lezzetlerde çorbalar sunmak isterseniz,mutlaka lezzetine doyamayacağınız pırasa çorbasını denemenizi tavsiye ederim..Pırasa Çorbası
Malzemeler
4-5 adet pırasanın beyaz kısmı
1 büyük patates
2,5 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
karabiber,kimyon,tuz
üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı süs biberi tozu
tepesi için blendırdan geçirilmiş fesleğen


Hazırlanışı
Pırasaların beyaz kısımları yıkanıp,doğranıp patatesle haşlanır.

Haşlanan pırasalar-patates ılındıktan sonra blendırdan iyice geçirilir.

Yağ,un iyice kavrulup azar azar et suyu ilave edilir.(1 su bardağı kadar)

Blendırdan geçirilen pırasalar tel süzgeçten geçirilip et suyuna aktarılır.

Tuzu ve baharatları eklenir.

Kalan et suyu ilave edilip kaynatılır.

Çok katı olursa yine et suyu ilavesi yapılır.

Blendırdan geçirilmiş fesleğenler ilave edilir.Maydanoz da olabilir.

Servis kasesine alınıp,üzerine yağda yakılmış s.biberi kaşıkla yavaş yavaş dökülür.

Masada kaselere servis edilir.

Üzerine yağda çevrilmiş sarımsaklı kıtır ekmeklerden ilave edilir.


Not:Pırasa olduğu kesinlikle anlaşılmıyor..Hatta pırasayı ağzına sürmeyenlerin,çorbayı içtikten sonra pırasa çorbası olduğunu öğrendiklerde ise;şaşkınlıkları görülmeye değerdi..

İftar Sofrası
İftar soframız
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler