Pudingli Revani (Muzlu)

Merhabalar:))
Hayırlı ve bereketli cumalar sevgili dostlar..
Bu güzel kutlu ve mübarek günümüzün bereketi gönüllerimize, sofralarımıza,evlerimize dolsun dilerim ki..
Haftaya tatlı bir kapanış yakışsın dedim kendi kendime bir nevii de arşiv temizliği olsun:) Gerçi benim arşivim temizle temizle bitmeyecek:)" Taaaaaaaaaa" başlıklı tarifler pek çok:) ve bugün yine taaaaaaaaaaa Ramazan ayından kalma bir tarifim var sizlere..
Necla Ablamdan öğrendiğim klasik revani tarifimin içine biraz renk kattım bilakis evvelden deneyenler olmuştur ama benim ilk denemem oldu:) Çok da beğendim hatta bugün aklıma çileklisini de yapayım diye geldi ama bugün başka birşeye odaklandım:) Mutfak arzularımın tavan yaptığı günlerdeyim aslında denemek, pişirmek, meydana getirmek istiyorum tarifleri:) Özenle biriktiriyorum..
Neyse bugün revanimizden bahsedelim, diğerlerine elbet bir gün sıra gelecektir:) İçine renk katılmış süslemesine genç bir kızın yani görümcem İpeğin eli değmiş revanimizi dilerim sizler de beğenirsiniz..

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı Sinangil Un
1 paket kabartma tozu
1 paket gourmet vanilin
1 paket muzlu puding
Şerbeti İçin:
5,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 dilim limon

Yapılışı:
Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır, kaynadıktan sonra limonu eklenip kısık ateşte 15 dakika daha pişirilir.
Revani için; öncelikle yumurtalar ve şeker çırpılır, sonra yoğurt ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir, en son irmik, kabartma tozu, vanilin,toz puding ve un eklenip tahta kaşıkla bir güzel harmanlanır, elde edilen karışım yağlanmış unlanmış orta boy bir tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet ile buluşturulup üzerine bir tepsi örtülerek şerbetini çekene kadar bekletilir. Dilimlenerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler