Sodalı Bayatlamayan Poğaça


SAM_3531Merhabalar..
Yumuşacık poğaça gördüğüm zaman elimin altındaysa tepsiyi bitirene kadar yiyesim, elimin altında değilse hemen yapasım kokusunu koklayasım geliyor..
İşte sanal bir pastane blog olan sevgili Pelin Hanım' da bu poğaçaları görünce bu şekil hislere kapıldım..Denediğimde de birebir uyum yakaladım diye düşünüyorum en azından görüntü olarak :) Bir de hamurun içine yumurta akı ekledim :)
Yazın annem ve kardeşim köye geldiğinde bende bir hafta onlarla kalmıştım :) Elif Nisa'm o zaman daha dört aylıktı karnımda :)
Köyde güneşli ve pırıl pırıl bir sabahta nede güzel fotoğraflamışım :)
denemeniz dileğimle :)

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı soda
1 yumurta akı
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
3 su bardağı un
İç Malzemesi:
Beyaz peynir ve kıyılmış maydonoz karışımı
Üzerine yumurta sarısı

Yapılışı:
2 su bardağı un yoğurma kabına alınıp, şeker ve tuz eklenip unla harmanlanır..
Ortası havuz şeklinde açılıp, süt, sıvıyağ, soda ve sütle yumuşatılmış yaşmaya eklenerek yoğrulmaya başlanır. Un az geleceğinden kalan bir bardak un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur ve 1 saat dinlenmeye bırakılır.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle yuvarlanır ve ortasına peynirli iç konulup kapatılır Yuvarlak şekil verilip yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır ve üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir..

Afiyet bal şeker olsun :)



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler