Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi

Sıcaklar bizi yavaş yavaş yiyip eritirken biz de birşeyler yemeye çalışıyoruz.İnsanın canı bir sürü şey istiyor fakat mideler hayır diyor.Bu sıcaklarda en güzeli zeytinyağlılar sanırım.

Çalı fasulyesi benim fasulye sıralamamda 2. sırada.Birinciliği her zaman boncuk alır bende.

Babanganın fasulyede en hassas konusudur kılçık.Kılçık olmayacak tabiiki herkes için böyledir ama o ekstra hassastır bu konuda.O nedenle büyük bir dikkatle bütün fasulyelerin kenarları itina ile alınıp ortadan uzunlamasına 2 ye kesildi.


Ben hiçbir zaman fasulyeyi tencere de pişirmem her zaman düdüklü tencere kullanırım.Tefal sağolsun artık akıllı tencerem Nutri COOK elim gibi oldu.Bu fasulyeyi de onunla pişirdim


Malzemeler




  • 1 adet orta boy soğan


  • 2 diş sarımsak


  • 2 adet domates


  • biraz şeker (1 yemek kaşığı kadar)


  • tuz biraz karabiber


Yemeklik doğradığım soğanları ve sarımsağı 1 çay bardağı kadar sıvıyağ ile çok az soteledim.Ayıklayıp yıkadığım fasulyeleri atıp şöyle bir çevirdim.Rendelenmiş domatesleri,tuzu ve şekeri ilave edip 1 küçük çay bardağı su ilavesi ile Nutri Cook'un kapağını kapattım.



10 dakika sonra yemeğim hazırdı



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler