Zeytinyağlı İç Bakla

Merhabalar canlarımm.....
Günaydınlar hepinize...Pırıl pırıl bir günden merhaba demek gibisi yok gerçekten..
Benim için ayrı bir özel tabi... Çünkü bugün yeni işimde ilk günümm...:)) Evet bende çok şaşırdımm cumartesi günü bu teklifi aldığımda Gümüşhaneye taşınmadan evvel de burada çalışıyordum hem bildiğim hemde tanıdık bir fabrika olması güzel.. Satın alma ve ön muhasebe koltuğumda yeniden yerimi almış bulunmaktayımm.....
En güzel olanı da aşkımla aynı yerde  çalışıyor olmamız.. Babam aşkımı benim çalıştığım bu fabrikaya yerleştirmişti.. İzmirde işler kötü olunca... İstenilen çalışma  şartları sağlanmayınca da diyebiliriz ki daha doğru olur..:)) Aşkım şimdi iyi çok şükür..İşi de sağlığı da morali de..Zaten Kastamonuyu çok çok seviyordu..
O mutlu oldukça bende fazlasıyla mutlu oldum tabii..
Zaten izmire değil de bizim memlekete yerleşmeye karar vermiştik ikimiz, bizimkilere de açıklamış olduk bu sebepten çok sevindiler tabiiki kızları uzaklara gitsin istemiyorlardı içten içe.. ama mutlu olsun diyorlardı.. Şimdi biz aşkımla el ele verdik evlilik hazırlıklarımıza devam ediyoruz.. Herşey çok güzel olacak diyor Aşkım bana ve ben yürekten katılıyorum.. Çiftlikte hayatımız çok daha nezih ve sağlıklı olacak.. Ben annemin kokusundan uzak kalmayacağım her daim beraber olacağız işte..:))
Gelelim tarifimize...Sevgili Hilal Ablam sağolsun beni hiç yalnız bırakmadı vermiş olduğum zorunlu arada...İç baklayı babamla pazara gittiğimizde aldık babam çok severmiş de restoranlarda yermiş sadece..Sen ne yapar edersin bunu bana pişirirsin demişti.. Bende tamam demiştimm almıştık:)) Almıştık da nasıl pişirecektim??? Ertesi gün hemen ablacığımı aradımm ve sağolsunn bana bir güzel tarif ettii.. Pişirdimm masaya servis ettimm.. Babam benim kızım bitaneeeeee dedi:))Ablacım bu güzel anları yaşattığın için yardımların için teşekkür ederim sana:))
Hilal Ablam ertesi gün aramıştı ve "ablacım pişirdin mi " demişti.. verdiğim cevap sanırım ablamı da mutlu etmişti..:))
Bir de "erkekler iç baklayı kabuklu yemeyi sever ablacım ona göre" dedi:)) Bu da bir ipucu :))
Resimdeki dereotları ve taze nane bahçemizden:))
Malzemeler:
1 kg. taze iç bakla
Tuz
2 adet soğan
Zeytinyağı

Yapılışı:
Baklalar yan tarafından incecik çizilir. Bir güzel yıkanır.. Soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine baklalar eklenip harmanlanır , tuzu ve çeyrek çay bardağı suyu eklenip düdüklü tencerede 5 dk. pişirilir..
Ilınınca ve tercihen soğuk soğuk servis edilir..
Afiyet bal şeker olsunn..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler