
Malzemeler
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
1 su bardğı şeker
100 gr tereyağ
1 limon kabuğu rendesi
minicik tuz
1 paket vanilya
3 damla limon aroması
1 tatlı kaşığı amber (kullanmasanızda olur)
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kırık ceviz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Kalıbı unlamak için
2 yemek kaşığı galet unu
1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı
Yumurta akları minicik tuzla 5-10 dk çırpılıp buzdolabına kaldırılır.
Şeker,vanilya,aromalar,limon kabuğu iyice çırpılır.
Yağ eklenip çırpılmaya devam edilir.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Cevizler eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu elenip yarısı karışıma eklenip çırpılır.
Akların yarısı eklenip çırpılır.
Un ve üzümler eklenip çırpılır.
Son olarak akların kalan kısmı eklenip düşük devirde çırpıcı ile karıştırılır.

Kalıp yağlanıp unlanır.
Fırın 175 c de ısıtılır.
Hamur kalıba dökülüp,masaya 1-2-3 vurulup ısınmış fırına atılır.
Yaklaşık 45 dk pişirilir.
Kek ılındıktn sonra önce hoplatılıp yapışıp yapışmadığı kontrol edilir.
Sonrade pasta teline çıkartılıp iyice soğuması için bekletilir.
Çay ve kahve yanında afiyetle yenilir.

Kahve yanında yerken, yanına 1 kaşık krema almayı unutmayınız lütfen!

Kalıp:Nordic Ware
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder