Bal Kabaklı Şarlot

Merhabalar ve İyi Haftalar Arkadaşlar,

Bugün de sizlerle canım Güleser'ciğimin dillere destan Şarlot'unu paylaşmak istedim..

Biz tadına baktık çok beğendik..Umarım sizler de hazırlayıp beğenirsiniz..Arkadaşım bu şarlotu tamamen doğaçlama ve damak tadına uygun olarak hazırlamıştır.Sizler içersini damak zevkinize uygun olarak değiştirebilirsiniz..

Ellerinize sağlık canım arkadaşlarım..Sevgiler...

Şarlot

Malzmeler
2 kg bal kabağı
4 su bardağı şeker

1 paket dr.oetker kaymak tadında
1 su bardağı süt

1,5 paket savyer bisküvi
1/2 su bardağı kalem badem
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık krokan (Almanya'dan)

tepesi için
kabak tatlısı
kalem badem
fildişi damla çikolata

Şarlot

Hazırlanışı
Kabaklar akşamdan şekere yatırılıp sabah pişirilir.(kabak tatlısı yapılacaktır.)

Pişen kabaklardan dört dilim ayrılır,diğerleri çatalla ezilir..Dişe gelir şekilde püre olacaktır arkadaşlar..

Kaymak sütle ile çırpılıp,iyice soğumuş kabak püresine eklenip karıştırılır.

Püreye,ceviz,krokan ve kalem bademlerin yarısı eklenip tekrar karıştırılır.

Kelepçeli çember servis tabağına konulur.Kenarlarına savyer bisküvileri dizilir.

Tabanına da,savyerler kabağın balına batırılıp dizilir.

Üzerine püreden bir parça konulur.Üzerine yine bala batırılmış savyerler dizilir.

Kalan püre üzerlerine döşenir.

Tepesine ayırmış olduğumuz dört parça kabaklar iri iri doğranıp serpiştirilir.

Onların üzerine de bademler ve damla çikolatalar serpiştirilir.

Şarlot

Şarlot servis edilmeden 1 gece mutlaka buzdolabında bekletilmelidir,yoksa istenilen kıvamda olmaz..Dikkatinize!!

Afiyetler olsun!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler