Bayramlık Kalbura Bastı ve Mutlu Bayramlar :)


Merhabalar sevgili dostlar....
Ayların en kıymetlisini en bereketlisini sevinçle karşıladık, O' na layık olmaya gayret ettik, sahur yaptık, gündüz susuzluk yaşadık, iftar coşkusunu iliklerimize kadar hissettik.. Mübarekliğinin, güzelliğinin tadına vardık, hayırlara vesile olmasını diledik, bize verdiklerine/vereceklerine şükrettik ve şimdi uğurluyoruz.. Güle güle gitsin, Rabbim cümlemizi bir sonrakine erdirsin inşallah.. Sağlıkla..
Ramazan ayında ben ve ailem için bir fenomen olan nefis kalburabastı tatlısı bayram için nefis bir ikram olacak diye düşünüyorum tarif için kuzucuğuma teşekkür ediyor, herkese mutlu bayramlar diliyorum....

Malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
200 gr. margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1pk. kabartma tozu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt

İç malzemesi:
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı:
Şerbet için, şeker, su ve limon kaynatılarak ocaktan alınır, soğumaya bırakılır..
Hamur için verilmiş tüm malzemeler iyice karıştırılıp yoğrulur...
Elde dilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp arasına bir çay kaşığı ceviz içi konularak kapatılır ve ister kerebiç kalıpları ile ister kalbur ile şekillendirilip yağlanmış tepsiye sıralanır.
Tatlılar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirilip fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet ile şerbetlenerek 1-2 saat dinlendirilir ve üzerine ceviz yada fıstık serpilerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler