Brownie

Merhaba,hepinize güzel saatler,keyifli akşamlar.
Şu saatler benim en güzel saatlerim.Şükür ve huzur saati.Sakin bir gece.Fonda Halil Sezai Paracıkoğlunun şarkıları,yanımda kahvem ve laptopumda blogum.Daha ne olsun.Herkesin karnı doymuş telaşlı saatler son bulmuş.Günün koşturmacası sona ermiş.Dinlence ve bana ait saatler başlamış.O zaman keyfime keyif katmak,sizleri de keyiflendirmek için güzel bir tarif paylaşalım.

Brownie deyince ilk aklınıza gelen nedir?Sizde nasıl duygular uyandırır bu tatlı güzellik.Belki size saçma gelecek ama bana göre her yemeğin bir karakteri,bir duruşu var,insanda uyandırdığı duygularla.Bu da lezzetiyle doğru orantılı bence.Tadını bildiğiniz bir yemek,bir sebze aklınıza geldiğinde mutlaka,aldığınız tada göre,beyinde bazı duyguları harekete geçirir.
Brownie de ben de çok hoş duygular uyandırıyor,gülümsetiyor.Çünkü içinde bolca çikolata var,ceviz var,kakao var ve tatlı hem de çok tatlı.Dolayısıyla beyin sinyal gönderiyor,bu güzel evet hem de çok güzel,diyor.
Malzemeler


  • 125 gr eritilmiş margarin

  • 250 gr benmari usulü eritilmiş çikolata

  • 1 su bardağı şeker

  • 2 adet vanilya

  • 4 yumurta

  • 1 su bardağı un

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 1/2 paket kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 su bardağı ceviz (elinizle ufaltın,biraz irice)

Yapılışı



  1. Önce fırını 175 dereceye ayarlayın

  2. Erimiş margarin,çikolata,şeker ve vanilyayı mikser yardımı ile iyice karıştırın.

  3. Yumurtaları tek tek kırıp iyice yedirin karışıma.Önce birini iyice karıştırın,sonra ikinciyi...

  4. Bir kapta,un,kakao,kabartma tozu ve tuzu iyice harmanlayın.

  5. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ilave edip,bir kaşık yardımı ile karıştırıp özdeşleştirin.

  6. Elinizle kırdığınız irice cevizleri de koyup karışımı tamamlayın

  7. Ben bu karışımı yaklaşık 24 cm lik bir kare borcamda yaptım.Borcamın içine yağlı kağıdı düzgünce yerleştirip,(fazla kat olmasın ki kekin formu bozulmasın)biraz yağladım.Sonra da hazırladığım hamurumu koyup,kaşık yardımı ile düzledim.

  8. Son aşama pişirmek için fırına verdim.Fırının kapağını ilk 20 dakika açmadım.Sonra kürdan testi yaptım.Kekin kenarları,kürdan testinden geçtiği halde orta kısmı kürdanda ıslakken,fırını söndürüp,keki bir 5 dakika sonra fırından çıkarıp soğumaya bıraktım.

  9. İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkardım.Sonuç mükemmeldi.
Size tavsiyem browniyi yaptıktan bir gün sonra yemeniz.O zaman bütün tatlar yerine oturmuş,tam kıvamını bulmuş oluyor.Servis ederken yanına koyacağınız bir top Carte d'Or maraş usulü dondurma ile emin olun beyinde,hemen lezzet hanesinde üst sıralarda kayıt altına alınıyor.
Afiyet olsun.
Huzur ve keyifli uzun saatleriniz olsun..............
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler