Çeşm-i Nigâr Çorbası


Merhaba !
Tamda geçen hafta bugün ilk sahurun heyecanı ile dolup taşıyorduk ama bir haftasını geçirdik bile... Sayılı gün çabucak geçiyor işte hele böyle tadına doyulmayan ahenkli günler olunca..
Rabbim hepimize bu güzel ve bereketli günleri huzurla, manevi aşkla, muhabbetle geçirmeyi nasip etsin inşallah..
Haftanın ilk gününe olmazsa olmazımız olan çorba ile başlamak istiyorum..
Gerek iftarda, gerek sahurda bir tabak sıcak çorba hem midelerimizi yumuşatıyor, hemde doyurucu oluyor..
Bugün yıl dönümü iftarımızda hazırladığım ve Papatyam' dan öğrendiğim Osmanlı Mutfagı' ndan Çeşm-i Nigâr Çorbasını paylaşacağım.. Tadı da en az ismi kadar güzel.
Hem iftarda hem sahurda midelerinize lezzet karnavalı yaşatsın :)

"Allah Resûlû (S.A.S) buyurdu:
-İki kişilik yemek üç kişiye yeter. Üç kişilik yemek ise dört kişiye yeter.-
Ebû Hureyre (R.A.)"
Bûhari.

Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı et yada tavuk suyu
3 su bardağı su
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvıyağ
Terbiyesi için:
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Çeyrek limonun suyu

Yapılışı:
Soğan yemeklik dogranıp sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine un eklenip hafif un kokusu gelene kadar kavrulur.
Tavuk yada et suyu, su ve kırmızı mercimeği de ekleyip pişmeye bırakılır.
Mercimekler piştikten sonra çorba blendırdan geçirilip pürüzsüz hale getirilir.
Terbiyesi için; süt, limon suyu ve yumurta sarısı bir kasede çırpılır. Kaynayan çorbanın içine eklenip hızlıca karıştırılır. Bir taşım daha kaynatılıp tuzu eklenerek ocağın altı kapatılır.
Çorba koyu kıvamlı olursa bir su bardağı sıcak su eklenir.

Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler