Etsiz Güveç

Yağmurlu bir günden hepinize selamlar ve sevgiler..)

Güveçleri geçtiğimiz günlerde evde hazırlayıp işe getirmiştim..İş yerinde yerken de fotoğraflarını çekmiştim..)Çok hafif ve nefis bir yemek olmuştu arkadaşlar..Sizlere de memnuniyetle tavsiye ederim..Güveç kabınız yoksa tencerede de yapmanız mümkündür..
Ellerinize sağlık arkadaşlar!
Güveç
Malzemeler
2'şer adet patlıcan, kabak, havuç, patates,kırmızı,yeşil biber
1 diş sarımsak
2 adet domates
1'er yemek kaşığı zeytinyağ,tereyağı
Tuz,karabiber
1 su bardağı su, her bir güveç kabına paylaştırılır.
Tepeleri için dil peyniri
Güveç
Hazırlanışı
Sebzeler soyulup kuşbaşı büyüklüğünde doğranır.

Güveç kapları hazırlanır.

Sebzeler yağda hafifçe soldurulup,kat kat güveç kabına dizilir.

Tuzu,karabiberi serpiştirilir.

Yağı,suyu eklenip fırında 15 dk pişirilir.
Güveç
Daha sonra tepelerine peynir konulup eriyene kadar bekletilir.

Sıcak sıcak salata, pilav ve ayran yanında servis edilir.

AFİYETLER OLSUN!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler