Kabak Tatlısı


Merhabalar:))
Nasılsınız dostlar :)
Baharı müjdeleyen günler yaşıyoruz.. Cumartesi' den bu yana:) Doğanın yavaş yavaş uyanışını müjdeliyor köyde kuşların cıvıldamaya başlaması, kardelenler de çıkar bir iki güne, sonra cemreler düşmeye başlar ve gelsin bahar... Bereketi ile yağmurları ile, renkleri ile, menekşeler de, gelinciklerde, papatyalarda yaşarız baharı.. Sizlerle birlikte.. Fotoğraflarla da kalsa paylaşacağım sizlerle.. Yakındır Allah ömür verirse:)
İşte baharı karşılamaya hazırlanırken bizler, kıştan bir hatıra paylaşayım artık dedim, artık diye bir vurgu yaptım çünkü bu tatlıyı yapalı belki de iki ay oldu :)
Püre edip muhallebilere kattığım, pastalarda kullandığım, lokumlar hazırladığım balkabağının milletçe sevdiğimiz asıl hali yani kabak tatlısı sizlerle bugün Kalpkurabiye' de:) Arşivimde bulunmasını istediğim özel bir lezzet:)
Bir çok pişirme yöntemi var ama biz en çok bekletmeden direk pişirileni seviyoruz bende size böyle tarif edeceğim...


Malzemeler:
1 kg. balkabağı
1 su bardağı tozşeker
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:
Balkabakları soyulup, dilim dilim doğranır..
Dilimlenmiş kabaklar tencereye alınıp, üzerine şekeri gezdirilerek 1-2 damla limon sıkılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.. Kabaklar kendi suyunu salıp şerbetini oluşturacaktır.. İyice piştikten sonra ocağın altı kapatılıp iyice soğuduktan sonra üzerine isteğe göre tahin ilşe ceviz veya fıstık veya hindistan cevizi serpilerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn :D
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler