Kestaneli Pilav

Merhabalar,

Bugün de sizlerle h.sonu anneciğin pişirdiği kestaneli pilavı paylaşmak istedim..

Çok nefis ve tadılası bir pilav..Piştiği an da kısmetlisi de çok oluyor..))Bu tür pilavlar da, zaten kalabalıkla sevilir değilmi arkadaşlar?Deneyip beğenmenizi umuyorum..Şimdiden ellerinize sağlık..Teşekkürler!

Kestaneli Pilav

Malzemeler
2 kase Amerikan pirinci veya baldo
2 kase sıcak su
1,5 kg dana kuşbaşı
1 kg kızartılmış kestane
1 adet havuç
tereyağ+zeytinyağ
tuz,karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
üzeri için kabukları soyulmuş,yağda çevrilmiş badem

Kestaneli Pilav

Hazırlanışı

Etler, kanı gidene kadar suyun içersinde bekletilip pişirilir.

1 havuç rendelenip yıkanmış pirinçle sıvıyağ da kavrulur.

Pirinç, pişmiş etlerin üzerine dökülüp tuzu ve karabiberi serpilir.

Pirincin üzerine nohutlar,nohutların üzerine kestaneler konulup,2 kase sıcak su eklenip pişirilir.

Tereyağ bir tavada yakılıp pilavın üzerine gezdirilip, ağzı kapatılıp demlendirilir.

Son olarak büyük bir tepsiye çevrilip iyice karıştırılır.

Servis tabağına alınıp, üzerine bademler serpiştirilip servis edilir.

Kestaneli Pilav

Not:Annecik kışın 6-7 kg kestaneyi kavurup dondurucuya atar..Yazın aniden kestaneli pilav isteyen olursa, yok demesin diye..))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler