Porsiyonluk Çilekli Parfe

Merhabalar :) Mutlu günler canlarımm.. Bu haftasonu gelsin diye can atıyorummm:)) Harika bir gezi planladık aşkımla beraber:) Hem ziyaret hem ticaret hesabı hem alışveriş hem gezi:)) Akçaabata gidicez balık yemeye:)) Sonrada Boztepeye.. Karadenizi izlemeye.. Offfff haftasonu gell gell gell.. Bir de hala gelmeyen yemek takımıma bakıcaz inşallah gelecekmiş bu haftasonu... Beğendik ettik meğer stoklarda yokmuş:( Bekliyoruz ki gelsin 1 y oldu nerdeyse:) Çatlıyorum sabırsızlıktan... Bol alışverişli bir o kadar romantik ve enerjik bir gün olacak... Kalbim nasıl atıyor anlatırken tahmin edemezsiniz.. Kardeşimi de götürücez onsuz yapamayız mahşerin üç atlısı gibi gezmezsek olmaz bol gülücüklü olacak.... Şimdiden iddaya girmeye lades tutuşmaya başladılar... Sonuç ne olursa olsun hesaplar eniştedenn değişmezz:)) Değil mi ama:))

Malzemeler:
Muhallebisi İçin:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 pk. vanilin
Parfesi İçin:
1 pk. sade şanti
1 pk vanilyalı creme ole
Çilek parçacıkları
Üzeri İçin:
1 pk. Bitter çikolatalı glazür
Çilek

Yapılışı:
Muhallebi malzemelerinden vanilin ve tereyağı haricindekiler karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilini eklenip bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınıp ılınır.
Diğer tarafta şanti çırpılır, krem ole hazırlanır krem şantiye eklenir, mini doğranmış çilekler ile rende beyaz çikolatalar da eklenip karıştırılır son olarak ılınan muhallebi de karışıma eklenerek bir güzel harmanlanır ve ister kaselere ister muffin kaplarına paylaştırılır... En az 5 saat dondurucuda dinlendikten sonra kabından ters çevrlip servis tabağına çıkarılan parfecikler çikolata glazür ve çilekle süslenerek 1 saat normal buzdolabında dinlendirilip servis edilir..
 
Afiyet Bal Şeker Olsun..:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler