RIZ CASIMIR YE#42 BAHARATLI TARIFLER


http://www.soframiz.com/ dan Hale arkadasimizin ev sahipligini üstlendigi Baharatli tarifler etkinligine Hint mutfagina ait bir tarifimle katilmak istiyorum. Bu yemege Isvicre'deki hemen her restaurantda rastlayabilirsiniz. Bol köri baharatli ve cesitli meyvalarla da servis edilebilen degisik bir yemek.. Sizler de denemek isterseniz tarifim söyle:




Malzemeler:
Sosu icin;
1 yemek kasigi tereyagi
1 sogan
1.5 yemek kasigi köri
1 elma
yarim muz
3 dl tavuk bulyon
1 dl taze krema
tuz ve karabiber
500-600 gr tavuk gögüs fileto
tuz,karabiber
kus üzümü
cesitli meyvalar (ananas, üzüm, kokteyl kiraz, seftali vb.. )
3-4 yemek kasigi siviyag

Pilav icin:2 su bardagi Amerikan pirinci, yeteri kadar su, tuz, tereyagi

Yapilisi:
Tencerede yemeklik dogranmis sogani köri ve tereyagiyla birlikte kavurun. Rendelenmis elma ve dilimlenmis muzla birlikte 5 dakika kadar kavurmaya devam edin. Tayuk bulyonu sicak suyun icinde eritip tencereye alin, kapagi kapali olarak orta isida 10 dakika kadar kaynatin. Blender ile püre haline getirin. Kus üzümlerini önceden suyun icinde biraz yumusayincaya kadar bekletip sosun icine katin ve 2-3 dakika kadar daha kaynatin. Kremayi katip tuz ve karabiber de koyup ocaktan alin. Diger taraftan bir tavada yag kizdirip kücük kücük dogranmis etleri kavurun, tuz ve karabiberi de katip, tencereye sosun icine etleri aktarin.
Pilav icinse;
Makarna yapar gibi yeteri kadar suyu kaynatin. Tuzunu da katip pirincleri ilave edin ve 10-12 dakika kadar kaynatin. Daha sonra süzün ve tereyagi ile tatlandirin.
Yemegi servis yaparken meyva parcalari da koyabilirsiniz, ben ananas ile servis yaptim.
Afiyet olsun!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler