TAVUKLU KREMALI FETTUCCINE

Daha önceki yazimda bahsettigim makarnali tarifler kitabindan denedigim ikinci tarifim. Bunu da sizlerle paylasmak istiyorum. Sosu makarnaya karistirdigim icin fotografta pek iyi görünmüyor olabilir ama lezzeti cok harika...
Malzemeler:
1 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi tereyagi
1 dis sarmisak (ince kiyilmis)
4 dilim tavuk gögüs eti
tuz, karabiber
1 adet kurusogan (ince kiyilmis olacak)
1 adet tavuk bulyon
125 ml su
300 gr duble krema yoksa normal taze krema
175 ml süt
6 adet taze soganin saplari
50 gr rende parmesan
bir paket fettuccine makarnasi
üzerine serpmek icin kücük kiyilmis maydanoz
YAPILISI:
Zeytinyagi ve tereyagini sarmisakla birlikte orta isidaki ocakta büyükce bir tavada isitin. Sarmisak acik kahverengi olunca yikanip suyu süzülmüs etleri ilave edin ve 4-5 dakika etlerin pembe suyu kesilene kadar pisirin. Tuz ve karabiber serptikten sonra ocaktan alin. Etleri cikardiktan sonra tavayi tekrar ocaga alin ve yagi isitin. Ince kiyilmi kurusogani ekleyin ve kisik ateste 4-5 dakika kavurun. Bulyonu suyun icinde eritip tavaya ekleyin, 10 dakika kadar kaynatin. Kremayi, sütü, kücük dogranmis taze sogani ve parmesan peynirini ekleyip karistirin ve hepsi birlikte iyice isinana ve kivami hafif koyulasincaya kadar biraz kaynatin. Karabiber serpin.
Büyük bir tencerede hafif tuzlanmis kaynamis suda makarnalar al dente pisirin. Suyunu süzün ve firinda isitilmis bir kaba alin. Tavuklari verev seklinde kücük dilimlere kesip, makarnanin üstüne dizin. Sosu da en üste döküp, ince kiyilmis maydanozlari da onun üzerine serpip servis yapin.
AFIYET OLSUN!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler