Tavuklu Mantar Dolması ve Tatlı Blog Ödülü :))

Merhabalar.. Cümleden hayırlı cumalar canlarıma..
Cumanın bereketi cümlemizin üzerine olsun diyorumm ve sizlere benim canım bitanem Aslımın geçen hafta yayınladığı benimde bizzat deneyerek bayıldığım ailecek bayıldığımız şahane Tavuk Yemeğimi sizlerle paylaşıyorumm.
Canıma çok teşekkür ediyorumm bu nefis tarif için.. Harika bir deneyim oldu benim için..
Tarifin orjinalini ve Aslımdaki mükemmel halini görmek isteyenler Buraya Buyrunn..
Dün Sevgili Filiz Abla' nın Bloğunda paylaştığı yazısında şöyle bir not vardı.." Aslinda herkes gibi ben de, evimde dogal olarak her cesit yemek ve börek pisiriyorum ama ne bileyim iste, kendi kendime kural koymusum sanki, sadece pasta yayinlayacagim diye... Söyle bir eski yayinlarima baktim da, o kadar az tuzlu veya yemek tarifi vermisim ki... "Yok öyle birsey", dedim kendi kendime ve ......"
Bende yok öyle birşey diyerek bu akıma katılıyorum ve tatlılarım pastalarım kurabiyelerim kadar ana yemeklerime de yer vereceğimm..:)))
İşte ilki:))

Malzemeler:
5 adet iri mantar
2 adet tavuk fileto
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan (ben ilave ettim)
1 adet rendelenmiş domates
2 adiş sarmısak rendelenmiş
Tuz, karabiber, kırmızı biber, köri(benden)
Sıvıyağ
Üzerine rende kaşar peyniri

Yapılışı:
Mantarların saplarını çıkartılıp yıkanır ve borcama dizilir..
Tavuklar küp küp doğranıp tavaya alınır ve az sıvıyağ ile sotelenir. Biraz kavrulduktan sonra ince doğranmış biberler, soğanlar eklenip biraz daha kavrulur, rende domates, sarmısaklar ve baharatları eklenip az daha kavurduktan sonra ocaktan alınır.
Hzırlanan tavuklu harcı mantarlara basıp 185 dereceli fırında pişmeye bırakılır.
Yaklaşık 20 dk.sonra mantarların  herbirine birer domates dilimi paylaştırılıp pişmeye devam edilir fırından almaya yakın kaşar rendesi ile uluştrulup tercihe göre fazla kurutmadan fırından alınır. Tercihe göre patates püresi ve pilavla servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..

Kalpkurabiyeden:
Ben bu harika yemeği geçenlerde çarşamba günü yayınladığım Cümbüş Pilavı ile servis ettimm. Oldukça hafif bir lezzet..
Tavukları kavurma işini önceden yapıp akşam yemekten hemen evvel fırınlayabilirsiniz de oldukça pratik ama göz alıcı bir menü oluyor..
Domates dilimlerini de koymamın sebebi böyle sulu sulu olması.. Çok güzel oldu.. Tavsiye ederimm:))

Sevgili Papatya Ablacığım ve lezzetsarayı arkadaşlarım beni gönül dostları arasında görmüş ve bana bu cici ödülü hediye etmişler:) Çok teşekkür ederim ablacımmm, ablacımm:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler