Truff, Derya Ablamın Tarifi ile..

Günaydınlar mutlu günler canlarımm.. umarım keyifler iyidir zira ben bomba gibiyimm:)) Hafta sonu gelsin diye sabırsızlanıyorum.. :)
Bugünkü tarifim sevgili Derya Ablamdan... Ben onun bıcırık prensesiyim.. :)) Ban böyle demesi çok çok hoşuma gidiyor.. :) Sevgili ablacığımın bu tarifini yılbaşından beri yapıyorum çok da güzel oluyor.. Bu kez biraz değiştirip dışını hindistan cevizi ile kapladım ve o hali ile yayınlamak istedim..:)))
Tarifin Derya Ablamın elinden olanını yani orjinalini görmek isteyenler için Tarif Burada..
Ablacım tekrar teşekkür ederim sana bu nefis tarif için..
Kocaman kocaman da öperim o tatlı yanaklarındann:))
Mutlu günler herkese..:)

Malzemeler:
5 dilim kakaolu kek
100 gr.bitter çikolata
200 ml.krema
1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzerine: Hindistan Cevizi

Yapılışı:
Kekeler robottan geçirilip derince bir kaba alınır, Krema küçük bir tavada kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılıp içine kırılmış bitter çikolatalar atılır, tereyağı eklenip eriyene kadar karıştırılır..
Çikolatalı karışım kekle buluşturulup altı hindistan cevizi döşeli bir tepsiye alınır. Üzerine de hindistan cevizi serpilir. Dolaba kaldırılıp biraz bekletilir. Dolaptan çıkarınca dondurma kaşığı ile top top yapılıp heryeri hindistan cevizi kaplanıp servis edilir..

Not: Köşeleri kurumuş gibi olmuştu benim truffların hindistan cevizi kaplayabilmek için çok az nemlendirdim meyve suyu ile.. Aklınızda bulunsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler