TULUMBA TATLISI




MERHABALAR GECENLERDE TULUMBA TATLISI YAPMAK ISTEDIM..ASLINDA TULUMBA TATLISI ICIN ALETIM YOKTU.KREMA TORBASIYLA SIKTIM.ŞEKİL OLARAK TULUMBAYA FAZLA BENZEMEDİ ,DAHA İNCE OLDU.
ANCAKK SON DERECE GÜZEL BİR TATLI OLDU.
TEK PROBLEMİ ERTESİ GÜNE KALINCA  YUMUŞAK OLMASI.YANİ KIZARTIP YENİLECEK..TAZE TAZE..
BENDE AZ ÖLÇÜYLE YAPIYORUM ARTIK.YAPIP BİTİRİYORUZ..


  • 2YUMURTA

  • 1YKAŞIĞI TYAĞ

  • 2.5 ÇAY BARDAĞI UN

  • 2.5 ÇAYBARDAĞI SU


ŞERBETİ::::
1 BARDAK SU
1 BARDAK ŞEKER
1TATLI KAŞ. LİMON

İLK OLARAK ŞERBETİ YAPALIM VE SOĞUTALIM.

HAMUR İÇİN:::::

TENCEREMİZE YAĞI VE SUYU ALALIM, ERİYİNCE  UNU EKLEYELİM.İYİCE ÇIRPALIM.
TEKER TEKER YUMURTALARI KIRALIM VE HIZLICA YENİDEN ÇIRPALIM.
HAMURUMUZU SIKMA TORBASIYLA KIZGIN YAĞA SIKALIM.

KIZARAN HAMURLARI HEMEN ŞERBETE ATALIM..

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNN..........

BEN GÜVENİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖZGÜL ABLANIN TARİFİNİ DENEDİM..TEŞEKKÜRLER ÖZGÜL ABLA..


http://www.ozguluntarifleri.com/2008/11/tulumba-tatlisi/


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler