Velibah

Merhabalar sevgili dostlar :)
Bugün öğle vakti sevinçten kocamann bir çığlık attım..
Kargodan gelen kocaman paket bu çığlığın haklı kanıtı idi..
Paket, sevgili nişanlım tarafından özenle seçilmiş sipariş edilmiş birbirinden güzel ürünler içeriyordu.. Kalpli kek ve muffin kalıpları, çeşitli pasta şekerleri, kurabiye kalıpları, damla çikolatalar hepsini tek tek inceledim tekrar tekrar baktım..Çok güzeller çookk :))
Ürünleri fotoğraflamadım kullandıkça bu da o paketten çıkmıştı diyeceğim:) Ama kalp kalıpla ilk hedefim Havuçlu kek yapmak.. Seçilciğim çok güleceksin biliyorum "ıssız adam keki" yapacağımm :D Hahahah:)
Günlerinize gecelerinize bol neşe dolsun diyorum... Sepet sepet hepinize dağıtıyorum neşemi elimden geldiğince ..:)
Evet.. Baharı karşılayıp da bahçelere dökülene kadar bizler hafta sonlarımız hamurişleri ve yöresel ürünlerle geçecek ne yapalım:) Bahar gelince gelsin börtü böcek pozları:)
Bugün de sizlerle çok sevdiğim bir Çerkez Lezzeti olan Velibah' ı paylaşacağım.. Hakkında türlü rivayetler olan bu nefisss hamur işi mutfaklarımızda ve bizlerden olmuş vaziyette..Ama hala niye bu ismi aldığı bilinmiyormuş:)
Bu sebepten lezzetine önem vereceğiz bizde:))

Malzemeler:
Hamur için;
1 kg un
Yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yoğurmak için, ılık su
İçi İçin;
5-6 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ-
Tuz
Kırmızı toz biber, karabiber, eser miktarda kimyon
Üzeri ve Arası için
TereyağYapılışı:
Un hamur yoğurma kabına alınıp tuz ile harmanlanır, ortası havuz şeklinde açılır, maya ve şeker eklenir.
Üzerine biraz ılık su dökülüp, maya kabarana kadar beklenir.
Azar azar ılık su ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur ve elde edilen hamur bir sat kadar üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir.
İç malzeme için; haşlanmış patatesler ezilip, içine incecik kıyılmış soğanlar, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
Mayalana hamur bezelere ayrılıp her bir beze el yordamı ile açılır ve iç malzemeden paylaştırılıp bezelerin ağızları büzdürülür.
Büzdürülen kısımlar altta kalacak şekilde unlu bir tezgahta servis tabağı büyüklüğünde açılır, ortasına erimiş tereyağ gezdirilerek yarım ay şeklinde katlanır ve yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirilir.
İsteğ göre üzeri de yağlanarak sıcak sıcak servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler